‘NDP voelt zich bedreigd door videoboodschap’

In het kader van haar verkiezingscampagne, heeft de VHP een video gemaakt om het volk moed in te spreken. De VHP heeft op eigen kracht een video van de NIKE-industrie vertaald naar eigen inzichten en aangepast in een Surinaamse context. De video is bedoeld om de kiezers en overige mensen in en buiten Suriname te inspireren. NIKE-industrie zou naar verluidt hebben aangegeven, dat het niet om plagiaat gaat. Ofschoon het om plagiaat gaat, is het duidelijk dat de boodschap in de video is aangeslagen. Inmiddels is de video meer dan 100.000 keer bekeken. Ook heeft deze VHP-commercial de NDP’ers op het verkeerde been gezet.  “De NDP voelt zich bedreigd door VHP-videoboodschap. Als wij politiek zouden bedrijven, hadden we de NDP allang aangevallen over haar plagiaat. Dat heel ding van ‘we gaan voor nog vijf’, is plagiaat!

Ook de slogan ‘we can do the job’, iedereen weet dat die slogan van president Barack Obama komt. Inmiddels heeft Obama treurige momenten, als hij ziet dat zijn speech of slogan gebruikt wordt door een partij, die zulks niet waard is”, aldus VHP-voorzitter Santokhi in het programma Abc-actueel. Volgens de VHP-topman is de commercial zo goed, dat zelfs de NDP zich bedreigd voelt.

“Gezien de VHP een positieve verkiezingscampagne uitvoert, gaan we niet in op de paniekreactie van de NDP, we laten het over aan het volk om te oordelen. Wij presenteren een campagneboodschap op basis van internationale standaarden. En als we geïnspireerd worden door Mahatma Gandhi of Nelson Mandela , gaan we zijn statement gebruiken”, aldus Santokhi. Volgens Santokhi is de aanval van de NDP toe te schrijven aan angst. “Wie angstig is, is de NDP. Omdat door middel van deze videoboodschap, wij in 3 dagen tijd meer dan 100.000 steun gehad hebben. Ik begrijp dus dat de NDP hierdoor diarree begint te krijgen”, zegt de VHP topman.

Santokhi verduidelijkt dat de NDP niet moet focussen op plagiaat, gezien zij zich daar ook  schuldig aan maken, echter wel op het vraagstuk van armoede. “De NDP heeft geen weerwoord op de inhoudelijke boodschap van de VHP. En dat is niet zo verbazend, want de NDP heeft geen antwoorden op vragen die zij met betrekking tot de armoede en crisis, moet beantwoorden en wel voor de verkiezingen van 25 mei. Ze moet niet zeuren over een campagneboodschap van de VHP. Laat deze videoboodschap een ‘teken aan de wand zijn’ en laat deze video inspirerend werken op alle Surinamers om deze NDP-regering, weg te stemmen”, aldus Santokhi.

More
articles