DESPERAAT

De verkiezingen van 25 mei komen steeds dichterbij en bepaalde lieden die in de afgelopen tien jaar flink hebben genoten van staatsgelden en tal van andere privileges die hen in de schoot werden geworpen, geraken er nu vaker van overtuigd, dat wederom een verkiezingsoverwinning, zeker geen vanzelfsprekendheid meer is.  En alleen maar de idee dat het na 25 mei afgelopen kan zijn met alle voordelen op financieel en andere gebieden, doet deze lieden huiveren en brengt ze nu zover, dat ze besluiten over te gaan tot bedenkelijk en zeker wél ondemocratisch handelen.

Er worden handelingen gepleegd, waardoor allicht de indruk kan ontstaan, dat dit slechts het begin is van veel ergere reacties mocht het daadwerkelijke verlies op 26 mei een feit zijn  en derhalve veel zal moeten worden opgegeven als eenmaal de touwtjes van staatsbestuur, niet meer in handen komen van de zo geliefde en groot voordeel opleverende partij.  Al geruime tijd is op sociale media te merken, dat politieke loyalisten zich onbetamelijk uitlaten en zelfs overgaan tot het doen van verkapte en ook wel openlijke bedreigingen aan het adres van politieke opponenten en hun partij.  Steeds meer kan worden opgemaakt dat de komende verkiezingen geen gewone zijn en enorme belangen op het spel staan, en daarom niet zomaar zonder slag of stoot zullen worden opgegeven. Alle registers worden daarom nu reeds opengetrokken en ingezet, om de overwinning wederom te behalen. Bepaalde lieden zijn door machtswellust en arrogantie bedwelmd geraakt en durven zelfs via sociale media te stellen, dat Suriname het bezit is geworden van één politieke partij en dat niet zal worden toegestaan, dat andere politieke partijen er met de winst vandoor zullen gaan.  Wel laten we het goed stellen. Suriname is van het Surinaamse volk in zijn totaliteit en absoluut niet van één partij die op autocratische wijze via een dictatuur,  haar belangen wenst te consolideren en ook alles ,zelfs geweld, zal willen toepassen om het doel te bereiken.

De manier waarop “Boyke” heeft gemeend andermans bezit te verduisteren en vermoedelijk met toestemming van zijn partijbonzen zulks heeft gedaan, laat nu reeds zien, dat men tot alles in staat is om machtsconsolidatie  te bewerkstelligen. Boyke is geen onbekende bij de ouderen van de media.  Eens een werknemer bij de NVD tijdens de “revo” waar dit sujet niet uit de verf kwam, is een goede vriend van de top van zijn geliefde politieke club.  Gebruikmakend van staatsmaterieel verduistert Boyke zaken die hem zeker niet toebehoren en hoopt door zijn ondemocratische en onwetmatige handelingen het stemgedrag op 25 mei in zijn voordeel te kunnen beslechten. Allemaal van die desperate handelingen die tante Agnes, nu wijlen, zeker niet zou goedkeuren. Maar de handelingen van Boyke  geven aan, dat deze club veel meer in petto heeft, en de bui zeker al maanden behoorlijk en gitzwart ziet hangen.  Maar het land is van het Surinaamse volk en dat volk zal op 25 mei bepalen, wat het denkt dat het beste is voor ons geliefd Suriname . En daar zal Boyke met al zijn verwerpelijk handelen niets aan kunnen veranderen.

More
articles