ABOP-PL bepalend blok voor toekomst

Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), heeft afgelopen zaterdag op de online massameeting van de Abop aangegeven, dat ABOP en PL het bepalend blok zullen worden bij de komende verkiezingen. Hiermee doelde hij op de lijstverbinding die beide partijen aangegaan zijn in verschillende districten. “We zullen het blok zijn dat de president, de vicepresident en de parlementsvoorzitter, zullen kiezen”. Somohardjo zei dat de samenwerking tussen hem en Ronnie Brunswijk, voorzitter van Abop, vanaf de jaren’80 is begonnen, waar ze samen hebben gevochten voor de democratie. “Alle partijen gaan voor bestrijding van het wanbeleid. Om het beleid te veranderen, moeten we samenwerken.

En zonder de NDP weg te werken, kunnen we dit beleid niet veranderen”, zei Somohardjo.

De lijstverbinding heeft volgens hem tot doel zetels af te troggelen van de NDP. “Als we onderling blijven vechten met elkaar blijft de NDP aan de macht. Nu heeft NDP 26 zetels. We moeten een paar weghalen door samen te werken”. Somohardo zei dat PL en ABOP samen, zeker een paar zetels van de NDP zullen aftroggelen. “We maken ons niet druk om waar de zetel, naartoe gaat. Abop of PL. Belangrijk is dat hij niet naar NDP gaat. We zullen in de toekomst het bepalend blok vormen. Ze zullen alles doen om de samenwerking te breken, of Somohardjo en Brunswijk uit elkaar te halen”, aldus Somohardjo.

Ronnie Brunswijk , zei dat niemand hoeft te twijfelen aan de samenwerking. Er is met alle partijen gesproken over een samenwerking, omdat we een gemeenschappelijk doel hebben. “Dat is NDP wegstemmen”, zegt Brunswijk. Uiteindelijk is de samenwerking alleen gelukt met PL. Hij benadrukte, dat het niet zo is dat Abop geen lijsten heeft in bepaalde districten. “Als er geen coronavirus heerste, zou Abop haar kracht bewijzen, maar we zijn ready om over te nemen”, aldus Brunswijk.

-door Priscilla Kia-

More
articles