Mogelijk geen internationaal toezicht bij komende verkiezingen

‘Vrees voor frauduleuze handelingen niet ongegrond’

Naar verluidt is de regering van plan de komende verkiezingen van 25 mei normaal voortgang te doen vinden, maar dan wel zonder internationaal toezicht. De regering zou geen plannen hebben hen te laten halen, gezien er volgens haar een besmettingsgevaar bestaat. Verder is volgens de overheid een lock down afgekondigd bij alle grenzen en is het volgens haar niet raadzaam deze open te stellen voor wie dan ook. Volgens NPS-parlementariër, Gregory Rusland, bestaat er niet alleen onder de deelnemende partijen, maar ook onder grote delen van de gemeenschap grote vrees voor het ontstaan van frauduleuze handelingen tijdens de komende verkiezingen. Volgens Rusland snapt hij de regering enerzijds wel, wanneer die aangeeft, dat zij het besmettings gevaar zoveel mogelijk wil verkleinen, maar zijn er volgens hem anderzijds zoveel andere manieren, om deze gasten toch te laten komen.

“We zouden ze bijvoorbeeld twee weken voor de verkiezingen kunnen laten komen en ze plaatsten in quarantaine’, aldus de parlementariër.

Indien deze volgens Rusland toch niet komen, dan zullen er binnenlandse organen ingezet moeten worden om toch nog de goede gang van zaken te waarborgen. “Wij van de NPS hebben ons reeds goed voorbereid hierop en zullen onze mensen plaatsen op de verschillende stemlocaties. Verder is er al een antifraude commissie geïnstalleerd, die acties zal moeten uitvoeren indien nodig”, aldus Rusland.

Volgens hem roept ook het feit dat er extra oproepingskaarten zouden zijn gedrukt, veel vraagtekens op en zal ook daarop beleid worden losgelaten. Echter geeft het ministerie van Binnenlandse Zaken aan dat er bij elke verkiezing extra oproepingskaarten worden gedrukt, omdat het rekening houdt met eventueel misdruk of mensen die na enige tijd hun oproepingskaarten kwijtraken.

More
articles