Lock down kan nog 6 tot 8 maanden duren

Danielle Veira van het directoraat Nationale Veiligheid (DNV), zou in een tv-programma hebben aangegeven, dat de Lock down mogelijk nog 6 tot 8 maanden zal duren, alvorens deze opgeheven wordt. Volgens de voorzitter van het Covid-19 management team heeft Suriname nog te kampen met slechts drie positief geteste slachtoffers. Veira zei dat de situatie van het drietal stabiel zou zijn en dat deze ook spoedig genezen verklaard kunnen worden. Echter zal volgens Veira de lock down nog niet worden opgeheven, gezien de gestrande Surinamers nog terug gehaald moeten worden. Veira zei dat het in deze om een groep van 900 gestrande personen gaat.

Volgens Veira is het de bedoeling binnenkort een aanvang te maken met de repatriërings-vluchten. Echter wordt er momenteel gewerkt aan de opvang van deze groep, omdat niemand meer in thuisquarantaine zal worden geplaatst.

Eerder werden er repatriëringsvluchten uitgevoerd vanuit Miami en Belém, echter waren de faciliteiten volgens de repatrianten niet van dien aard, waarna ze na enkele dagen naar huis werden gestuurd. Volgens Veira zal dit niet meer gebeuren. Ook is de maatregel, waarbij mensen geplaatst in thuisquarantaine konden betalen voor hun beveiliging ingetrokken.

Volgens Veira is men in het buitenland reeds gestart met de herregistratieprocedure, waarbij Surinamers die zijn gestrand, zich online moeten aanmelden of hun naam moeten opgeven bij het consulaat aldaar.

More
articles