CBvS zal importeurs toch nog van valuta voorzien

De ondernemer Chotelal zal zijn vreemde valuta niet meer ter beschikking stellen van importeurs. Dit werd bevestigd door het Nationaal Informatie Instituut. De importeurs zullen normaal van deviezen voorzien worden via de Centrale Bank van Suriname(CBvS). Volgens de minister van Financiƫn, Gillmore Hoefdraad is het niet meer nodig, dat er dollars ter beschikking worden gesteld, gezien de nieuwe wet reeds is getekend door de president en er reeds een afkondiging heeft plaatsgevonden. Volgens de bewindsman werd met de beschikbaarheid van valuta via de ondernemer beoogd, de vraag naar valuta op de vrije markt significant omlaag te brengen, omdat de importeurs op zo een manier, uit de normale markt zouden worden gehaald.
Onlangs werd in De Nationale Assemblee de Wet Controle op het Valutaverkeer en Transactiekantoren aangenomen. Het was de bedoeling dat Chotelal financieringsmogelijkheden zou bieden aan de importeurs. Vanuit het bedrijfsleven werd toen meteen erop gewezen, dat met het financieringsplan van Chotelal, de regering de eerste zou zijn, die haar eigen wet zou overtreden.

More
articles