Adhin aanwezig bij inauguratie Argentijnse president

Vicepresident Aswhin Adhin heeft op dinsdag 10 december, de beëdiging van Alberto Angel Fernández tot president bijgewoond in Buenos Aires. Vicepresident Adhin heeft deze plechtigheid bijgewoond namens president Desiré Bouterse.

Het bezoek heeft plaatsgevonden op uitnodiging van Argentinië. De vicepresident werd vergezeld door de ambassadeur van Suriname te Caracas, Gillian Adjako. Bij deze gelegenheid is ook de voormalige president Cristina Fernández Kirchner, ingezworen als vicepresident van Argentinië, voor de periode van 2019 tot en met 2023.

Het nieuwe Argentijnse staatshoofd stond onder andere stil bij de enorme achteruitgang die het land heeft meegemaakt tijdens de regering van Mauricio Macri. Fernández gaf aan dat op dit moment, één op de twee Argentijnse kinderen honger lijdt en dat de werkloosheid onder de jongeren enorm is. Fernández benadrukte de herinvoering van de sociale agenda, die tot doel heeft de sociale zekerheid van het volk te verhogen. Een concrete actie daarbij betreft het wederom instellen van de gezinslandbouw.

Ten aanzien van het buitenlandbeleid heeft het Argentijnse staatshoofd benadrukt, dat zijn land op basis van gelijkwaardigheid met een ieder zal werken en dat Latijns-Amerika voor zijn regering van eminent belang is, er vanuit gaande dat geen enkel land zal moeten worden uitgesloten in deelname aan het proces van regionale integratie. In het kader van justitie, zei de president het volgende: “Wanneer politiek zich begeeft binnen de rechtbank, vliegt het recht door het raam naar buiten.“ Fernández gaf aan, ervoor te zorgen dat er een grondige hervorming komt in de rechterlijke macht van Argentinië.

More
articles