November 29, 2019


Suriname en China tekenen 14 samenwerkingsovereenkomsten


November 29, 2019

De regeringen van de Volksrepubliek China en de Republiek Suriname, hebben tijdens het staatsbezoek van president Desiré Bouterse, veertien samenwerkingsovereenkomsten en of Memorandums of Understanding (MoU’s) getekend. Het gaat om overeenkomsten en MoU’s op het gebied van de politieke samenwerking, infrastructuur, sport, veiligheid, volksgezondheid, agrarische ontwikkeling, armoedebestrijding en handel. De ministers van de zijde van Suriname, hebben tijdens een plechtig moment met hun respectieve collega van China, de documenten ondertekend. Van beide zijden wordt de ontmoeting tussen de beide staatshoofden als zeer vruchtbaar beschouwd. De overeenkomsten zijn getekend met als doel de bilaterale samenwerking naar een hoger niveau te tillen. Beide landen zijn het eens om broeders van elkaar te blijven en elkaar te vertrouwen. Suriname is positief gestemd over het Belt & Road Initiative zoals voorgesteld door China, omdat het praktische ontwikkelingsmogelijkheden biedt voor Suriname en landen in de regio. Tijdens het staatsbezoek heeft president Bouterse gezegd, nog steeds achter de ‘One China policy’ te staan en China zijn vreedzame pogingen tot reunificatie. De president bracht ook een bezoek aan de premier van de Volksrepubliek China, Le Kechiang. De president vervolgt zijn staatsbezoek door ontmoetingen te hebben met vertegenwoordigers van een aantal grote bedrijven. Op het programma staat eveneens een ontmoeting met Surinaamse studenten in China. Het staatshoofd vertrekt na deze reeks ontmoetingen naar de stad Hangzou voor verdere besprekingen.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249