Milieubeheer schrijft Chotkan over aanhouding kledingtoelage

De Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), heeft via zijn advocaat, de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, aangeschreven over de aanhouding van de kledingtoelage en de intimidatie die het personeel vanuit het ministerie ervaart. Het ministerie had bij de kortgedingrechter verklaard, dat de aanhouding van de kledingtoelage op advies van Binnenlandse Zaken was geschied.
De bond herinnert de minister eraan, dat het ministerie van OWT&C en het bestuur van de ABPM, in overleg waren over de wijze waarop deze toelage in de toekomst kon worden uitgevoerd. De minister wordt erop gewezen dat hij te midden van dit proces, ertoe over ging om deze toelage niet alleen te bevriezen, maar de toekenning ook te onthouden aan een andere categorie medewerkers binnen het onderhavig directoraat, dit in een poging om de betreffende groep leden op te zetten tegen het bondsbestuur.
De bond zegt dat het onaanvaardbaar is dat instanties willens en wetens, leden ongestraft kunnen blijven benadelen en intimideren.

“Als het niet uw intententie is onze leden te blijven duperen, dan was u alvast tot de uitbetaling overgegaan, waarbij u ook de adequate uitbetaling over 2020 tijdig in gang zet. Het is van het grootste belang u bij herhaling erop te attenderen, dat het onrechtmatig en a-maatschappelijk is, dat de gelden van de leden verder uitblijven. De gezinsleden en de werknemers zelf worden, ondanks uw brief van 07-10-2019, onnodig langer gedupeerd”, luidt een passage uit de brief van de bond aan minister Chotkan.

More
articles