November 6, 2019


‘Regering bestaat uit criminelen en demonen’


November 6, 2019

“De regering bestaat uit criminelen en demonen, die bezig zijn Suriname te vernietigen”, zei Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Surina-me (AKmos), gisterenavond tijdens een lezing van de kenniskring in het Lalla Rookh gebouw met als thema: Waarheen met onze schuldpositie, onze staatsschulden en de wet op de staatsschuld?. Volgens Binda zijn het mensen uit de politieke sfeer die er geen problemen mee hebben dat de koers stijgt, omdat zij daardoor woekerwinsten kunnen maken. De Akmos gaf aan, de participatie van de jongeren te missen tijdens het hele proces waarbij er werd gestreden tegen de wetswijziging. “Het zijn altijd de jongeren die ontbreken tijdens dit soort onderwerpen. Dit geeft aan dat het ze niet interesseert, maar het zal wel invloed op ze hebben”, zei Binda. Volgens hem zijn er tal van protesten gevoerd tegen de wetswijziging, maar die werden totaal genegeerd door de overheid. “Zesentwintig leden die denken dat zij God zijn, negeren elk stem vanuit de gemeenschap, negeren alle adviezen van deskundigen en negeren ook nog hun collega’s in het parlement, alleen maar om hun wil door te drukken”, aldus Binda. De voorzitter gaf verder aan dat het hem opvalt dat een instituut als de Centrale Bank van Suriname, in feite onafhankelijk had moeten functioneren. Echter lijkt volgens hem de invloed van de regering sterk aanwezig te zijn. “Kijk maar naar het feit dat ze geen cijfers publiceren en bewust ook niet, want de politiek heeft te veel invloed daar”, aldus Binda. Hoewel hij merkt dat de regering veel invloed heeft op onafhankelijke instituten, is hij wel blij dat het Bureau voor de Staatsschuld de juiste cijfers heeft laten zien en meteen aan de bel heeft getrokken. Binda gaf aan dat als het aan hem lag, hij de regering morgen al naar huis had gestuurd. “Ik streef naar straatacties en het afzetten van deze regering.” Andere leden binnen de Akmos kiezen ervoor zaken liever rustig en strategisch aan te pakken. “Er zijn mensen die zeggen van laten wij wachten op 25 mei om met ze af te rekenen. Ik ben van mening dat je soms gewoon je tanden moet laten zien om zaken gedaan te krijgen”, aldus Binda. Vanuit het publiek werd de opmerking gemaakt dat er actie gevoerd zou moeten worden tegen de instituten die ons wettelijk zouden moeten beschermen. “Het zou de Rekenkamer moeten zijn die ons cijfers zou moeten tonen, maar we merken dat ze zwijgen in alle toonaarden”, stelde aan aanwezige. door Yves Kloppenburg

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249