Isuzu Savanne Rally vrijdagavond van start te Meerzorg

Precies om 21:01 vrijdagavond is de vierdaagse Savanna Rally van de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK) te Meerzorg, Commewijne, van start gegaan. Het is de 43ste editie, waarbij de Fernandes autohandel sinds drie jaar al de hoofdsponsor is, gevolgd door SOL als de fuel sponsor. De start is in tegenstelling tot de twee voorgaande jaren niet meer vanuit Lelydorp, maar dit keer vanuit het oud-veerplein te Meerzorg.

In totaal zijn er 46 equipes die deelnemen aan de rally. Gelet op de komst van de passieve deelnemers, was dat goed te noemen. Dit keer 14 minder dan vorig jaar. Dit zou allemaal te maken kunnen hebben met de minder gunstige financiële situatie van het land. Enkele van de bezoekers gaven aan, dat het noemenswaardig is dat de SARK in verschillende districten een aanvang maakt met de jaarlijks terugkerende Savanna Rally. Dit jaar was het de beurt aan Commewijne waarbij onder andere districtsvader Kali, het startsein van de rally gaf.

Het rally gebeuren verplaatst zich na vier jaar weer richting het oosten van het land, alwaar vele gebieden in het district Moengo verkend zullen worden; via de Javabrug zal de oversteek gemaakt worden richting Blaka watra waar de eerste overnachting plaats zal vinden.

-QN Sport

More
articles