Acteurs Horror Nights aangevallen; activiteit gelijk gestopt

De organisatie van de Horror Nights Suriname Edition, heeft gisteren op de laatste dag, de activiteit gelijk stopgezet nadat twee acteurs waren aangevallen door bezoekers. Eén kreeg een slag in zijn nek, een ander raakte gewond aan zijn knie. De EHBO die aanwezig was, bracht de acteur met de gewonde knie naar de EHBO post voor het maken van een röntgenfoto. De knie bleek gekneusd te zijn.
Bezoekers die nog in de rij stonden om naar binnen te gaan, waren teleurgesteld toen zij hoorden dat de organisatie uit veiligheidsoverwegingen besloten had de activiteit te stoppen De mensen die reeds hadden betaald, kregen hun geld terug. Geruchten doen de ronde dat er geplast is op de acteurs. De organisatie weerspreekt dit. Wel waren sommige mensen zo bang, dat zij hun plas niet meer in konden houden. Ook renden sommigen zonder slippers naar buiten.
De organisatie heeft met betrekking tot het incident, de volgende uitleg op haar Facebook-pagina geplaatst: ‘We hebben elke dag meer bewaking genomen in overleg met ons bewakingsteam, omdat mensen na uitleg in de eerste kamer, de ‘uitlegkamer’, waar gezegd wordt raak niks of niemand aan, mensen toch niet als schrikreactie, maar echt onze acteurs wilden slaan, ook bleven hangen bij vrouwelijke acteurs of boos werden dat ze schrokken.
Het is dus echt verschrikkelijk dat een paar zeer rotte appels dit evenement verpest voor alle Surinamers die zich wel weten te gedragen. We hebben besloten het evenement stil te zetten, omdat wij de veiligheid van onze acteurs niet meer konden garanderen, al liepen er bewakingsmensen door het pand. Dank iedereen die wel wist hoe het hoorde, en het ook leuk heeft gehad. Dank voor alle mensen die het geduld hadden om in de rij te staan voor ons. De after party Trick or Dance zal niet doorgaan, wegens de gebeurtenissen van gisteren. Wij zullen met ons team weer evalueren en kijken wat wij ook beter konden doen.’
Horror Nights Suriname Edition is voor het eerst in Suriname gehouden. Dit in verband met Halloween. Niet een ieder kan naar Amerika om Halloween mee te maken, dus heeft de organisatie onder leiding van Sunaina Jagroep en Steven Sardjoe, getracht Halloween naar Suriname te brengen.

door Johannes Damodar Patak

More
articles