Vijf Surinamers op opsporingslijst Interpol

Momenteel staan er in totaal 82 Caraïbische staatsburgers op de opsporingslijst van Interpol. Vijf daarvan zijn Surinamers: Kai Huang Guo (52), Ricardo Rinaldo Koeloe (39), Patricia Terezinha Miguel Bom(46), Kalil Miguel Saouma (53) en Lloyd uno Wladimir Ernst (64).
Huang Guo is in het bezit van een Chinees en Surinaams paspoort en wordt gezocht voor diefstal en verduistering, mensenhandel, ontvoering en voor deelname aan een criminele organisatie. Koeloe wordt in Suriname gezocht voor moord, diefstal met geweld en gewapende diefstal. In Brazilië worden Bom en Saouma gezocht voor internationale mensenhandel en Wladimir Ernst voor internationale drugshandel.
Van de personen op de opsporingslijst van Interpol, is het grootste deel – 52 personen- afkomstig uit Jamaica. Van deze 52 personen worden 26 verdacht van moord. De 64-jarige Albert Bolt en Omar Gray worden niet alleen door de Jamaicaanse autoriteiten gezocht, maar ook door de Verenigde Staten.
Ons buurland Guyana heeft momenteel zes personen staan op de opsporingslijst van de International Criminal Police Organisation (ICPO), Interpol. Het gaat om: Harry Narine Rajkumar (47), Caitanya Valenski (27), Marcus Brian Bisram (30), Julie Elizabeth Ravel (65) met een Duitse nationaliteit, Neon Daneyon Jemmot (41) en George Andrew Hercules (64).
Een Red Notice wordt door Interpol gegeven op verzoek van een lidstaat van Interpol. Dit is een verzoek om een persoon te lokaliseren en voorlopig te arresteren in afwachting van uitlevering, overlevering of soortgelijke juridische stappen.

More
articles