CTSS Plus voetbalfinaleronde: SZF herovert voetbaltitel

Het Staatsziekenfonds (SZF) heeft zijn CTSS Plus-voetbaltitel terug, nadat het die vorig jaar kwijtraakte aan de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Onder aanvuring van zijn grote aanhang, veroverde SZF woensdagavond met gemak de hoofdprijs door Staatsolie in het Franklin Essed Stadion met 3-1 opzij te schuiven. De olie-producenten drongen verrassend door tot de finale, maar SZF liet zich niet pakken. Middels vloeiend combinatiespel werd het nutsbe-drijf in de eerste helft weggespeeld. SZF-coach Rodney Oldenstam plaatste voetbalinternational Ivanildo Misidjan in de spits. De-ze strategie pakte goed uit, want Misi-djan zou Staatsolie met zijn snelheid een nachtmerrie bezorgen. Op gegeven moment werd hij diep gestuurd en hij versnelde zonder tegenstand richting het doel. Staatsolie-doelman Patrick Tirto-dikromo deed zijn best om voor Misidjan bij de bal te komen, maar had geen schijn van kans; 1-0. Binnen korte tijd verdub-belde de sterspe-ler van SZF de score volgens dezelfde procedure en lobde vervolgens het leder over de uitgelopen Tirtodikromo. Staatsolie had duidelijk zijn les niet geleerd, want Misidjan ging wederom af op het doel en completeerde een zuivere hattrick; 3-0. Na dit doelpunt reageerde de Staatsolie coaching staf en werd de eerste doelman vervangen door veldspeler Terence Olieberg. In het centrum van de verdediging werden er ook enkele wij-zigingen gepleegd. SZF daarentegen haalde Misidjan om tactische redenen eruit. De aanvaller scheen een tik te hebben gehad, maar zou later terugkeren. Kort vóór het rustsignaal kreeg Staatsolie een strafschop, nadat SZF-centrum-verdediger Brian Mertoikromo, hands maakte. Romario Landolf belastte zich met de penalty en maakte geen fout; 3-1. Staatsolie kwam in de tweede helft feller uit de startblokken. De olieproducenten hadden geen keus dan de aanval op te zoeken. Kansen kwamen ook, maar zonder resultaat. Het gevaar van Misidjan was inmiddels geneutraliseerd. SZF speelde de ontmoeting rustig uit en onder luid gejuich van zijn aanhang werd het kampioensfeest gevierd.

De overige uitslagen zijn: SWM – CBvS 2-1; KPS – EBS 4-0 en Telesur – SLM 6-3
Eindrangschikking: SZF (1), Staatsolie (2), SWM (3), CBvS (4), KPS (5), EBS (6), Telesur (7) en SLM (8).

Overig programma:
Finaleronde zaalvoetbal vrijdag 25 oktober (Ismay van Wilgen Sporthal).
18:00 uur EBS – SLM 7e/8e
19:00 uur Staatsolie – KPS 5e/6
20:00 uur CBvS – Telesur 3e/4e
21:00 uur SZF – SWM 1e/2e

More
articles