Maretraite Mall geveild voor SRD 30 miljoen

Op het kantoor van notaris Annoesma Pancham aan de Julianastraat, vond vanmorgen de veiling van de Maretraite Mall plaats. Het aanbod was SRD 30 miljoen. Het is nog niet bekend als de schuldeisers hiermee akkoord gaan. De toewijzing is op uiterlijk 26 november 2019.
Li Sjau Soe, de eigenaar van de Maretraite Mall, is de Surinaamse Trustmaatschappij (Suritrust) en De Surinaamsche Bank (DSB), meer dan 10 miljoen US-dollar verschuldigd. De raadsvrouw van de Maretraite Mall, Michella Lau-Kerssenberg, deed een judicieel verzoek om de veiling tegen te houden. Dit verzoek werd gisteren afgewezen door rechter Alida Johanns. Lau-Kerssenberg stelde vandaag in een lokaal dagblad, dat de rechter de aangehaalde reden niet gegrond vond. De raadsvouw is het niet met de rechter eens en heeft daarom hoger beroep aangetekend. Volgens het bezwaarschrift van de raadsvrouw, werd er een vordering ingesteld tegen de notaris, Suritrust en DSB. Volgens haar gaat het om twee verschillende schuldeisers, twee hypotheekakten en per akte verschillende objecten, omdat de Mall op drie percelen is gebouwd.
Verder gaf ze aan dat de veiling als één pakket wordt geboden, waardoor het moet lijken alsof de koper alles in één keer kan kopen. Het vonnis is bij voorraad uitvoerbaar en heeft hierdoor plaatsgevonden.
De veiling zou sinds vorig jaar december via de notaris, Nannan Panday, geschieden. Dit vanwege het feit dat er een debat was tussen de eigenaar van de Maretraite Mall en banken die de bouw van het pand hebben gefinancierd over de achterstallige betalingen. Maar door overleg kwamen de ondernemer en de financiers nader tot elkaar, waardoor de veiling niet doorging.
De Maretraite Mall werd in 2006 opgezet in Paramaribo-Noord voor 7 miljoen US-dollar als tegenhanger van de Hermitage Mall, die in Paramaribo-Zuid is gevestigd.

More
articles