Jongeren discussiëren over homofilie, tatoeages en abortus

In het gebouw van Bribi Ministeries werd afgelopen zaterdag 12 oktober, een discussieavond gehouden voor jongeren uit de verschillende buurtorganisaties. De avond die georganiseerd was door The Robin-hood Family, had als thema: Homofilie, tatoeages en het aantal abortussen onder de jongeren. Het doel was om deze onderwerpen die zich nog in de taboesfeer bevinden, te belichten en te kijken hoe jongeren daarover denken.
“Ik denk niet dat er een probleem moet zijn als iemand besluit om homo te worden of als de persoon zich anders voelt. Ik heb er wel moeite mee als je anderen probeert te overhalen om net als jou te zijn”, was de mening van een van de jongeren. Volgens de jongeren komt homofilie haast in elke familie, elke bevolkingsgroep en in alle lagen van de bevolkingsgroep voor. Maar volgens de jongeren komt niet een ieder openlijk voor zijn geaardheid uit.
‘’Sommigen zijn bang dat ze niet geaccepteerd zullen worden door hun naasten.’’ De jongeren verwezen ook naar de Pride month, die deze maand wordt gehouden waarbij mensen trachten deze groep de volle ondersteuning te geven. Ook het probleem van tatoeages op de werkvloer werd belicht. De meningen waren verdeeld, sommigen vonden dat tatoeages geen probleem moeten zijn, anderen zeiden dat je ze ook kunt bedekken op het werk. Een jongere gaf aan dat je op moet passen met het laten zetten van een tatoeage, dit vanwege de gezondheidseffecten die het vooral op latere leeftijd kan hebben.
De jongeren waren het er bijna allemaal over eens, dat abortus voorkomen moet worden. Volgens hen is er geen enkele reden waardoor je ertoe over kan gaan zo een daad te plegen. “Ik snap best wel dat mensen te maken krijgen met verkrachtingen, niet weten wat je dat kind te eten zullen geven, maar er is altijd een oplossing. Echter is het plegen van abortus absoluut niet één daarvan”, aldus een van de jongeren.

More
articles