Onschuldig: Laat Tyrone Spong ‘alsnog boksen’ tegen Usyk!

Vanochtend bleek dat de laatste dopingtest die door de VADA werd uitgevoerd bewijst, dat Tyrone Spong geen verboden middel heeft gebruikt. Spong zou positief getest zijn op de stof Clomiphene, welke wordt gebruikt als vruchtbaarheidsmiddel bij vrouwen, maar ook wordt gebruikt om het testosteronniveau bij mannen te verhogen. Spong sloeg terug met het posten van een VADA Document waaruit blijkt dat de boksers schoon is. Hij gelooft dat een samenzwering om Oleksandr Usyk tegen een alternatieve en minder bedreigende tegenstander te laten boksen, de reden is voor zijn verwijdering uit het gevecht. De bokswereld staat op zijn kop en er wordt dan ook opgeroepen om Spong alsnog tegenover Usyk in de ring te zetten. Spong en zijn team staan in ieder geval klaar om het vliegtuig in te stappen en alsnog de bokshandschoenen op te nemen tegen Usyk. Of Eddie Hearn en Matchroom Box-ing gehoor aan zullen geven lijkt onwaarschijnlijk, dat Spong wellicht ten onrechte uit de bokswedstrijd is gehaald lijkt evident met het aangeleverde bewijs. Echter meld Spong vrijdagnacht op zijn Instagram dat er niet klopt van de bevindingen, VADA heeft de bokser in kennis gesteld dat hij gevrijwaard blijkt van doping gebruik.  “Ik heb zojuist bericht ontvangen van VADA dat mijn derde en laatste urine-monster genomen op 2 oktober NEGATIEF was voor alle verboden stoffen. Zoals ik altijd al heb gezegd, ben ik een schone vechter en de vorige resultaten waren onnauwkeurig of gemanipuleerd. Wie is hiervoor verantwoordelijk? ” zegt Spong op social media. “Het is een schande dat mij de kans is ontnomen. Zijn team wist dat ik een heel groot risico was en hem kon verwonden en een uitweg nodig had om totale schaamte te voorkomen. Er is me onrecht aangedaan en ik ben boos. Ik ben bereid om vanavond in het vliegtuig te stappen en morgenavond in de ring te stappen en verdomme! “ De uitkomst van de test lijkt te bevestigen dat er vals spel gespeeld moet zijn om Spong uit het gevecht met Usyk te dwingen. Spong staat bekend als een ware knock-out bokser, die een groot gevaar had kunnen opleveren voor het debuut van Usyk in de zwaargewicht divisie.

More
articles