Rehabilitatie Saramaccakanaal pas in 2021

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), lanceerde vandaag het project: Saramacca Canal Rehabilita-tion. De fysieke werkzaamheden voor de rehabilitatie van het Saramaccakanaal, worden pas in het tweede kwartaal van 2021 gestart. Het project wordt gesplitst in twee delen. De rehabilitatie van het kanaal valt onder het eerste deel, het tweede deel behelst de aanpak van gebieden langs het kanaal die te kampen hebben met wateroverlast. De regering hoopt in het laatste kwartaal van 2024 het werk volledig te hebben afgerond. Het project wordt door de World Bank gefinancierd voor 35 miljoen US-dollar. De uitvoering ligt in handen van het ministerie van OWT&C. Volgens Gillmore Hoefdraad, minister van Financiën, dateert de laatste update van het kanaal van 1950. Het kanaal is gegraven in 1896, maar van regelmatig onderhoud van het 25 km lange kanaal, was er geen sprake. Het kanaal is daarom dringend aan rehabilitatie toe. OWT&C-minister Vijay Chotkan, zei dat grote delen van de districten Paramaribo, Wanica en Saramacca, afgestemd zijn op het kanaal. In Paramaribo zijn de ressorten Centrum, Beek-huizen, Tammenga, Flora, Latour, Pontbuiten en Livorno, voor wat de afwatering betreft, volledig afgestemd op het kanaal. Voor Wanica zijn dat de gebieden Koewarasan, Saramaccapolder en Nieuwe Grond. In Saramacca zijn Jarikaba en een deel van Groningen afhankelijk van dit kanaal.
Ook voor de agrarische sector is dit kanaal van groot belang.
Het kanaal had vroeger als voornaamste functie als waterweg te dienen tussen Paramaribo en Saramacca. Anno 2019 heeft het kanaal naast een transportfunctie, ook een afwaterings- en bergingssysteem voor de verschillende gebieden. De rode draad binnen het project is om de transportfunctie voor de schepen te doen herleven door volledige rehabilitatie van de schutkolken. De schutfaciliteiten of schutkolken van het kanaal, bevinden zich op Uitkijk en Beekhuizen en dienen voor het op peil houden van het water in de Surinamerivier en het kanaal. Deze zullen verbeterd worden zodat schepen elk moment kunnen doorvaren. Nu is de situatie zo, dat schepen moeten wachten totdat het tij in de Surinamerivier en het kanaal gelijk is, zodat er doorgevaren kan worden.
De eerste discussies met de World Bank begonnen in 2014. Voor de ondertekening van de overeenkomst moest voldaan worden aan verschillende voorwaarden. Naast de infrastructurele investeringen voor de verbetering van het kanaal, zal ook aandacht geschonken worden aan capaciteitsversterking bij de overheid met betrekking tot onderhoud van het kanaal.

door Priscilla Kia

More
articles