September 10, 2019


BuZa houdt informatiesessie over e-Visa en e-Toeristenkaart


September 10, 2019

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) heeft in samenwerking met het bedrijf Visa Facilitating Service Global, op woensdag 28 en donderdag 29 augustus, informatiesessies georganiseerd voor de leden van Suriname Hospitality and Tourism Association, vertegenwoordigers van de Immigratiedienst, Vreemdelingenzaken, het onderdirectoraat Arbeidsmarkt en de media, met betrekking tot het online aanvragen van de e-Visa en e-Toeristen-kaart. Met de implementatie van de weblink voor de aanvraag en afhandeling van e-Visa en e- Toeristenkaart in april 2019, is verdere invulling gegeven aan de versoepeling van het personenverkeer van en naar het Surinaams grondgebied. Tevens is deze versoepelde en klantvriendelijke wijze van het aanvragen van een visum en toeristenkaart, ook bedoeld om de toeristenstroom naar Suriname te bevorderen. Iedereen, waar ook ter wereld, heeft de mogelijkheid een visum of toeristenkaart aanvraag in te dienen via deze weblink. De e- Visum en e–Toeristenkaart informatiesessie is georganiseerd als onderdeel van een promotiecampagne van deze online applicatie. De publieke opinie inzake het gebruik van deze online applicatie wordt meegenomen ter verbetering van deze dienstverlening. Ambassadeur Luziano Truideman, directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken, heeft tijdens de informatiesessie aangegeven, dat er samen moet worden gekeken naar hoe de dienstverlening te verbeteren en het personenverkeer naar Suriname te bevorderen, om daaruit inkomsten te generen voor het land. Tijdens de sessie zijn de verschillende stappen voor het aanvragen van een e-Visum en e-Toeristenkaart uitgelegd door Christel Doelatip, manager van VFS Global in Suriname en Ashely Djotaroen. Voorts zijn de vertegenwoordigers van VFS  Global en de directeur van het ministerie van Buitenlandse Zaken, ingegaan op de verschillende vragen gestel. De sessie werd afgesloten met online demonstraties, gegeven over het gebruik van de online applicatie en het aanvragen van zowel een zaken– en toeristenvisum, alsook een toeristenkaart. Het ministerie van Buitenlandse Zaken, geeft ten overvloede aan dat per 18 oktober 2019, visa en toeristenkaarten alleen online te verkrijgen zullen zijn op de volgende website: https://suriname.vfsevisa.com/suriname/online/.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249