August 6, 2019


(foto: Louis Alfaisie)

Ied ul-Adha op maandag 12 augustus


August 6, 2019

Maandag 12 augustus aanstaande is het islamitische offerfeest Ied ul-Adha. De regering heeft deze dag verheven tot een nationale vrije dag. Op vrijdag 9 augustus wordt de Dag der Inheemsen en de Javaanse Immigratie herdacht. De regering heeft deze dag gelijkgesteld met de zondag. Ied ul-Adha is het tweede Id-feest in de islam. Het wordt gevierd ter nagedachtenis aan de profeet Ibrahim (Abraham), die bereid was zijn zoon te offeren in opdracht van God. Toen Ibrahim zijn zoon met een mes wilde doden, sneed het mes niet. Een engel zei aan de profeet dat een ram de plaats van zijn zoon zou innemen. Het feest valt op de 10e dag van de Hadj-maand (Dhoe al-Hidzjah), na voltooiing van de hadj. Dit is ongeveer 70 dagen na het einde van de ramadan.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249