Cheyenne Doerdjan VOS Most Excellent Student 2019

De zeventienjarige Cheyenne Doerdjan van Scholengemeenschap Santahan Dharm, is gisteren uitgeroepen tot de Most Excellent Student van 2019 op vos-niveau. In het Waaggebouw heeft Rotary Club of Paramaribo Central de Student Excellence Award voor de 32e keer gehouden. De overige best geslaagden die de top 3 haalden, waren Ryan Hu (17) van het Arthur Hoogedoorn Atheneum, de landelijk best geslaagde en Saviënna Misiedjan (19) van de Algemene Middelbare School, AMS. Zij hebben voor hun vakken zevens, achtens en negens gehaald. In totaal waren er landelijk 24 best geslaagden die beloond werden met onder andere laptops, tickets en waardebonnen. Deze editie wordt dit jaar in twee segmenten opgesplitst, er is namelijk een aparte ronde waarbij de havo- en vwo-studenten worden getoetst. De jurering vond plaats op 20 juli en de uitreiking was gisteren 23 juli.

Volgens Oliver Smith, president van Rotary Club Paramaribo Central, betekent het meer dan alleen maar de best geslaagden in het zonnetje zetten. De award wordt uitgereikt aan studenten die de beste studieprestaties leveren en ook op andere gebieden een voorbeeld zijn. Smith hield de geslaagden voor, dat de Rotary ook interesse toont om hen beter te leren kennen om zodoende te weten wat z4e bewoog voor deze excellente resultaten en de omstandigheden waaronder zij deze hebben behaald. Volgens de president hebben ze allemaal een verschillende achtergrond, sommigen moesten onder zeer moeilijke omstandigheden studeren.

Het is een jaarlijks terugkerend programma van de Rotary Club of Paramaribo Central, waarbij de best geslaagden van de vos-instellingen elk een presentatie houden voor een panel van Rotarians, dat belast is met de verkiezing van de besten op diverse aspecten, waaronder: een gezonde levensstijl, een goede studieplanning en timemanagement; het respecteren van waarden en normen in de samenleving; de ondersteuning van de directe omgeving, met name het gezin; zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen; en positieve instelling; een voorbeeld figuur te zijn door optimale inzet van eigen talenten en mogelijkheden; een goede balans tussen studie-inspanning en ontspanning te vinden; oog hebben voor de behoefte aan ondersteuning van je medestudenten en anderen waarde te hechten aan de betekenis van religie en geloof te hebben in een hoger wezen. Deze award wordt uitgereikt aan de studenten met de hoogste cijfers die zich ook op de bovengenoemde aspecten onderscheiden.

Het tweede segment betreft de best geslaagden van de beroepsgerichte onderwijsinstellingen. De jurering vindt plaats op 28 september en de uitreiking op 1 oktober.

door Kimberley Fräser

More
articles