Personeel SVZ en AZP in actie

Het personeel van het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ), heeft vanmorgen wederom het werk neergelegd, omdat het de beloofde twk van SRD 1000 die aan het eind van de maand juli uitbetaald zou worden, niet heeft ontvangen. Ook bij het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) bleven de twk-gelden over de maand juni uit. Het personeel heeft vandaag om 13.00u het werk neergelegd. De bond geeft de minister tot maandag aanstaande de gelegenheid de gelden op te brengen. Indien de twk uiterlijk maandag niet wordt gestort, zal het personeel de actie verscherpen. De minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, had eerder dit jaar beloofd, de twk in tranches te zullen betalen. Echter ging het al mis bij het uitbetalen van de tweede tranche. Het SVZ-personeel legde toen het werk al gedeeltelijk neer. Volgens bronnen is de minister niet in staat de gelden uit te keren, en zouden de ziekenhuizen aan hun lot zijn overgelaten.

-door Yves Kloppenburg-

More
articles