July 10, 2019


Surinaamse artiesten verdienen met Trackdrip


July 10, 2019

“Surinaamse artiesten zullen eindelijk gaan verdienen met hun muziek”, zei de directeur van Trackdrip, Giovanni Ravenberg, gisteren in gesprek met de krant. Trackdrip is net als YouTube en Spotify, een mobiele muziek app, die vooral aan Surinaamse artiesten de mogelijkheid biedt hun muziek te uploaden en eraan te gaan verdienen. Binnen 48 uur was de app al 4.000 keer gedownload. Volgens Ravenberg werkt de app heel simpel. “Na de app gedownload te hebben, betaal je maandelijks een bedrag van SRD 30 door middel van beltegoed, en heb je de mogelijkheid tot liederen en video’s van Surinaamse artiesten”, zegt hij. Het doel van deze app is het professionaliseren van de muziekindustrie. “Doordat artiesten weten dat ze er nu aan kunnen verdienen, zullen ze ook meer tijd en energie stoppen in hun product”, stelt de directeur. “Het is de bedoeling dat je allerlei soorten muziek kunt beluisteren. Zelfs van de artiesten die er niet meer zijn, is er aan de nabestaanden de auteursrechten gevraagd”, zegt Ravenberg. Trackdrip zal er ook aan bijdragen dat Surinaamse artiesten in het Caribisch gebied en Nederland kunnen doorbreken. -door Yves Kloppenburg-

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249