Bigi Boi zal talenten blijven aanmoedigen

Jairzinho “Bigi Boi” Rozenstruik gaat ondanks zijn successen niet in eigen wereld leven. De Surinaamse MMA-vechter blijft lokale talenten aanmoedigen om niet bij de pakken neer te zitten. Dat doet hij zowel op sportief vlak als via zijn stichting Rozenstruik Give Back, via welke hij sociale projecten uitvoert.

Rozenstruik maakte dit jaar zijn debuut maakte in de prestigieuze Ultimate Fighting Championship (UFC) en zijn twee reeds gevochten partijen beide in winst weten om te zetten. In februari won hij in het Braziliaanse Fortaleza van de thuisvechter Junior Albini en vorige week zaterdag behaalde hij het wereldnieuws door in de Verenigde Staten de Amerikaan Allen Crowder binnen 9 seconden knock-out te slaan. Rozenstruik liet daarmee de tweede snelste knock-out in de heavyweight geschiedenis van de UFC noteren en behaalde daarmee de derde plek in de ESPN’s top 10 best plays.

Rozenstruik gunt andere deze successen ook, Hij merkt op dat er heel veel talent in ons land rondloopt.

“Vooral onder de vechters die we nu hebben, loopt er veel talent rondt”, stelt Rozenstruik. Hij meent echter dat velen de stap verder niet maken.

Volgens Bigi Boi moeten zij vaak zelf hun eigen stappen zetten. “Dat heb ik zelf ook gedaan, ik heb als jongen mijn eigen ticket naar Nederland gekocht,” Aldus Rozenstruik die eraan toevoegt dat het te maken heeft met wat je voor je zelf wilt. “Je moet jezelf afvragen: “kan ik het of kan ik het niet”, “wordt ik er beter van”.”

De vechter zelf heeft in zijn leven ook een terugval gekend. Er zijn momenten geweest, waarbij hij aan opgeven dacht. Het was trainer/coache Michael Bapp, die hem zover wist te krijgen van gedachten te veranderen. “Maar je moet ook zelf willen”, zegt Bigi Boi.

Om talenten te helpen de eerste stap te zetten voert hij daarom via zijn stichting Rozenstruik Give Back sociale projecten uit, waarbij er onder meer sportmateriaal wordt gegeven aan jongeren. Zo’n project heeft hij onder meer op Sophia’s Lust uitgevoerd.

Rozenstruik benadrukt ondanks zijn progressie in de vechtsport en druk programma, door te zullen gaan met zijn sociale projecten. “Ik heb het ook moeilijk gehad”. Hij brengt in herinnering dat hij zonder handschoenen begon met de vechtsport. “We deden het met voetbalbroeken”. Rozenstruik: “Ik wil daarom teruggeven aan mensen die het moeilijk hebben en hen op die manier ondersteunen”

– door Roy Bruce –

More
articles