SLM zal Airbus vervangen met Boeing

De Raad van Bestuur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft aangekondigd, dat er vanaf november dit jaar een Boeing 777 (Triple Seven) zal vliegen op de Mid-Atlantische route. Dit heeft de SLM reeds aangekondigd aan personeel en bemanning. De Boeing 777 is een lange afstands-wide body tweemotorig straalvliegtuig, ontwikkeld en vervaardigd door Boeing. Volgens de SLM heeft dit type vliegtuig een uitstekende brandstofefficiëntie en zal het de SLM de mogelijkheid geven om uit te breiden. De Boeing 777 is, aldus de SLM, een ideale vervanging voor de Airbus 340 en heeft een uitstekende capaciteit.
Voorlopig zal de SLM haar vluchten uitvoeren met de Boeing 777 en vervolgens is het de bedoeling dat er uiteindelijk een Boeing 787 Dreamliner wordt aangeschaft.
De huidige Airbus 340-313 is intussen twintig jaar oud. De SLM heeft het toestel in 2015 binnengehaald. Dit toestel is overgenomen van Air China. Het toestel was ruim vijf maanden uit de roulatie voor een groot onderhoud en is per 31 mei weer ingezet op de Mid-Atlantische route. Door verschillende aanpassingen wordt er voorlopig geen inflight entertainment aangeboden. Passagiers kunnen gebruikmaken van hun eigen gedownloade content op hun mobiele telefoon, laptop of tablet.

More
articles