Contactloos betalen met DSB-creditcard

Vanaf 1 juni 2019 kunnen alle DSB-creditcardhouders ook contactloos betalen met hun creditcard. Contactloos betalen, is betalen met de creditcard door de creditcard tegen het pos-apparaat aan te houden. Kleine bedragen kunnen gemakkelijk en snel afgerekend worden zonder pincode. De Surinaamsche Bank N.V. (DSB) is per 1 juni 2019 ook overgestapt op de EMV-chip technologie voor creditcards en is de eerste bank in Suriname die contactloos betalen mogelijk maakt. De EMV-chip is een chip op de voorzijde van de creditcard die de magneetstrip aan de achterzijde vervangt. De EMV-chip maakt het lokaal en internationaal betalen veiliger en makkelijker. Al ruim een maand accepteren alle DSB ATM’s ook buitenlandse betaalkaarten (creditcard en debitcard) die voorzien zijn van een EMV-chip. Zo kunnen toeristen gemakkelijk, veilig en voordelig geld opnemen bij DSB ATM’s. Binnen twee maanden zullen alle bestaande DSB-creditcardhouders kosteloos worden voorzien van een nieuwe DSB EMV-creditcard. De bank zal hierover in contact treden met haar klanten.
Ook nieuwe klanten kunnen in aanmerking komen voor een van de vernieuwde creditcard producten met vele voordelen: snel en gemakkelijk aanvragen, wereldwijd betaalgemak, flexibele aanpassing van het bestedingslimiet, 24/7 beschikbaar saldo bekijken, aanzuiveren en blokkeren via DSB Internet Banking of de DSB Mobile Banking app en e-mail/sms alerts bij transacties.
Ook kunt u 24/7 uw creditcard transacties inzien. Eerder dit jaar lanceerde de bank de DSB Easy Creditcard.
Ook heeft de bank het voor haar klanten met een SRD spaarrekening mogelijk gemaakt om geldopnames tot maximaal SRD 3.000 te doen bij de ATM met hun DSB-pinpas.

More
articles