Nooit vergunningen uitgegeven voor midwater trawlers

De afgelopen dagen circuleerden er verschillende berichten via sociale media, dat de voorzitter van de Surinaamse Seafood Associatie(SSA), Udo Karg, voor 15 midwater trawlers vergunningen zou hebben ontvangen. Echter liet de voorzitter de redactie stukken doen toekomen, waaruit duidelijk blijkt dat de aanvraag is ingetrokken.
In het bericht dat circuleert op sociale media, staat dat Udo Karg van DA’91, bij het Visserscollectief op 28 april 2017, een vergunning voor 15 midwater trawlers inzake een nieuwe type visvangst, heeft aangevraagd. Zijn bedrijf SUVVEB N.V. is de samenwerking aangegaan met een Panamees visverwerking- en verkoopbedrijf. Voorts is gebleken dat op 28 februari 2018, de toenmalige minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Soeresh Algoe, de vergunningen heeft verleend.
Echter blijkt uit de stukken die zijn overgelegd door Karg, dat deze vergunningen terug zijn gegeven aan de minister op 26 november 2018. Karg betreurt het dat er van alles wordt gedaan om de aanwezigheid van de zes Chinese hektrawlers in onze wateren goed te praten, en wenst verder niet te reageren op deze beschuldigingen.

-door Yves Kloppenburg-

More
articles