Meningen jaar voor verkiezingen verdeeld

In aanloop naar de verkiezingen in 2020, nam de redactie contact op met de voorzitters van verenigingen uit verschillende sectoren om te weten wat hun voorspellingen zijn over de verkiezingen.
Anthony Wong, voorzitter van de Algemene Aannemers Vereniging (AVV), gaf aan geen voorspelling te hebben. Hij hoopt alleen dat het volk wijzer is geworden en beseft dat mooie praatjes nergens toe leiden. “Je kunt dit volk niet pijlen, aan de ene kant houden ze van pakketten en aan de andere kant willen ze niet werken”, zegt Wong. ‘’Als je de geschiedenis nagaat, zul je merken dat het steeds dezelfde mensen zijn geweest die dit land in een put hebben gedompeld’’, zegt hij. Wong geeft aan dat men een voorbeeld moet nemen aan Theresa May. “Als je weet dat je een land niet kunt leiden, dan dien je op te stappen.” Dat getuigt volgens hem van goed leiderschap. Wong is van mening dat de criminaliteit de afgelopen jaren omhoog is gegaan, omdat de armoede is gestegen.
Udo Karg, voorzitter van de Suriname Seafood Assiocatie (SSA), geeft aan dat het voor hem en zijn vereniging niet uitmaakt welke regering aan de macht komt. Volgens hem is de visserijsector een goed voorbeeld van hoe de private en publiek sector samen kunnen werken. Karg geeft aan dat het in dezen gaat om belangen van het land die gediend moeten worden.
Mark Lall, secretaris van het Visserscollectief, zegt dat zijn vereniging met elke regering wil samenwerken als het gaat om het dienen van het belang van de vissers. “Het maakt niet uit welke regering daar komt, we zullen kritisch blijven”, geeft hij aan. De secretaris is wel van mening dat het afgelopen jaar niet geweldig te noemen is voor de vissers, maar dat komt door de prijsstijgingen in de winkels en de gestegen brandstofprijs.
Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname (Akmos), hoopt dat er een andere regering aan de macht komt. Volgens hem heeft het bedrijfsleven een grote klap gekregen door hen. “Ze accommoderen vrienden en er is geen openheid van zaken. De economie van Suriname zal te gronde gaan als deze mensen aan de macht blijven”, stelt Binda. Hij is verder van mening dat het aannemen van de US-dollar van onschatbare waarde kan zijn voor onze economie. “Elke andere regering kan verandering hierin brengen, maar als deze regering weer aan de macht komt, dan is dit land verkocht”, aldus de voorzitter.

door Yves Kloppenburg

More
articles