May 21, 2019


Journalisten in actie in Colombia


May 21, 2019

De vierde Zuid-Amerikaanse Spelen voor Sportjournalisten in Floridablanca, Santander, Columbia zijn vandaag officieel van start gegaan. Op het schema stonden schaken en biljart/pool. Marciano Zalman en Rasjied Soeltan kwamen uit op het onderdeel pool. Voorzitter Desney Romeo van de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS) participeert op dezelfde dag in het congres van AIPS América. Romeo vervult de rol van directeur in het hoofdbestuur. Het congres is over twee dagen uitgegooid: dinsdag en woensdag. Woensdag wordt er weer geschaakt en wordt er een aanvang gemaakt met futsal en tafeltennis. Bij futsal bijt Suriname de spits af tegen gastland Colombia. In de andere ontmoeting staan Argentinië en Mexico tegenover elkaar. Het round robin-systeem wordt gehanteerd, wat betekent dat iedereen tegen elkaar uitkomt. Soeltan doet woensdag ook mee aan het onderdeel tafeltennis. De deelnemers die er al waren – Suriname, Puerto Rico, Mexico en Cuba – kregen zondag een tour aangeboden door de organisatie. Daarbij werd onder meer een stop gemaakt in Centro Histórico waar Basílica Me-nor San Juan Bautista en Casa de la Cultura Francisco Mantilla de los Ríos zijn gevestigd. Hoogtepunt vormde het bezoek aan ‘El Santisímo’, het Christusbeeld, een creatie. Het monument dat zich bovenop een heuvel in Floridablanca (Santander) bevindt, heeft een hoogte van veertig meter en is het grootste Christusbeeld van Latijns-Amerika. Het is onderdeel van het ecologisch park ‘Ecoparque El Santisímo’. De gasten, die enorm onder de indruk waren, werden met een kabelbaan gebracht naar het kolossale beeld.