May 14, 2019


492 kg drugs uit Suriname onderschept in Frankrijk


May 14, 2019

In Duinkerke (Frankrijk) heeft de douane 492 kilo drugs onderschept afkomstig uit Suriname. De drugs waren verstopt in de metalen vloer van een bananencontainer. De Franse autoriteiten melden dat de drugs eind april zijn ontdekt. De Franse minister van openbare actie en rekeningen, Gerald Darmanin, spreekt van de grootste drugsvangst sinds begin 2019. De straatwaarde van de drugs bedraagt euro 40 miljoen.
De drugs werden ontdekt tijdens de inspectie van de container die uit Suriname via Pointe-a-Pitre binnenkwam. De vloer van de container is met een cirkelzaag opengesneden. Het is nog niet duidelijk wie de eigenaar van de container is. De Surinaamse autoriteiten hebben formeel ook nog geen mededelingen gedaan over deze vangst. Het onderzoek aan Franse zijde in deze zaak duurt voort.