Rij- en voertuigenbelasting niet voor onderhoud wegen

Gisteren zorgde zware regenbuien ervoor veel wegen blank kwamen te staan. Dit had tot gevolg dat erin sommige wegen er geen verschil meer te zien was tussen de weg en de trens. Verschillende automobilisten hebben hierover hun misnoegen geuit via sociale media. Volgens hen hebben ze de rij- en voertuigenbelasting voldaan, maar is er niets gedaan aan de wegen.
PL-parlementariƫr Ingrid Karta-Bink geeft desgevraagd aan, dat er daadwerkelijk is beloofd dat 10 procent van de opbrengsten van de rij-en voertuigenbelasting zou gaan naar de wegen. Helaas heeft de regering volgens Karta-Bink haar plan gewijzigd. Zij zegt dat de regering 92 aannemers heeft aangetrokken om de bermen te onderhouden. Als deze ondernemers ook de wegen aanpakken, is volgens haar onduidelijk. De ondernemers vallen volgens haar onder de wegenautoriteit en die heeft alleen als taak het onderhouden van primaire wegen. De overige wegen worden dus niet gedaan. Er zou volgens Karta-Bink een hele ommekeer moeten komen in het systeem van aanpak.

More
articles