‘Vabi brug’ kost US-dollar 13 miljoen

De nieuwe brug over het Saramaccakanaal, kost Suriname ongeveer US-dollar 13 miljoen. Dit maakte Patrick Pengel, minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, vanmorgen bekend tijdens een persconferentie. Het ligt in de bedoeling dat de brug op 13 april aanstaande wordt opengesteld voor het verkeer. Vooral voor het vrachtverkeer is de brug een uitkomst, omdat over de oude brug nabij Saron, geen zwaar verkeer meer mag rijden. De minister bedankte alle actoren die mee hebben gewerkt aan dit project en gaf aan dat de brug technisch al is opgeleverd.
Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, zei dat deze brug ervoor zal zorgen dat het verkeer over de Van ’t Hogerhuysstraat zich vlotter kan bewegen naar het noorden en het zuiden.
Volgens hem is er ook voor gezorgd dat vanuit de tussenwegen er geen verkeer meer komt op de Van ’t Hogerhuysstraat. “Het ligt in de bedoeling dat het verkeer dat zich in de binnenwijken bevindt, helemaal achter in de rij aansluit. Dit om stremming van het verkeer op de hoofdweg te voorkomen”, zegt Wip. Hij doet een oproep op de gemeenschap om de pijltjes op de verkeerslichten te volgen.
De politie zal na de opening van de brug zorgen dat het verkeer in goede banen wordt geleid. Echter wijst ze de gemeenschap erop dat naarmate de gemeenschap bekend is met de nieuwe verkeerssituatie, er wel sancties zullen volgen indien weggebruikers zich niet houden aan de verkeersregels.

More
articles