Lions Club Kwatta overweegt juridische stappen

Bere Boys heeft afgelopen zondag 31 maart de lekkerste masala doks klaargemaakt tijdens de Nationale Duck Curry Competition te Sana Budaya, die voor de 12e keer werd gehouden. Lions Club Kwatta en Edward Biharie waren dit jaar belast met de organisatie. Achttien deelnemers hebben hun kookkunsten getoond. Bere Boys heeft zijn gerecht met korianderkruiden bereid en heeft de eerste prijs in de wacht gesleept.
Volgens de organisatie was het alweer een geslaagd evenement, maar ze heeft aangegeven juridische stappen te overwegen tegen de ongefundeerde uitspraken die in het openbaar zijn gemaakt zijn door een deelnemend team. vindt het triest dat er mensen in ons prachtig land zijn die zo kunnen denken.
“Lions Club Kwatta is ervoor het dienen van de gemeenschap en is inmiddels al bezig om met de opbrengsten van de Duck Curry Competition 2019, de jaarlijkse seniorendag te organiseren”, aldus Lions Club Kwatta via sociale media. Een team dat niet bij naam is genoemd, is ontevreden over bepaalde regels die verbonden waren aan het event, maar de organisatie heeft deze verduidelijkt en in acht punten uitgelegd, enkele waren: “Vrijdag 22 maart 2019 was de laatste registratiedag voor deelnemers. 21 deelnemers hadden zich aangemeld. Het team dat de uitspraken gedaan heeft, had zich niet aangemeld bij Lions Club Kwatta. Ook van het bedrijf Edward B. Beharry dat op zaterdag de Moksi Alesie Strei had, hebben wij geen informatie ontvangen over dit team; Het team was niet aanwezig tijdens de teach-in; Deelname aan de Duck Curry Competition kostte dit jaar SRD 1500; Het team heeft niet voldaan aan dit bedrag; Op de Duck Curry Competition komt de jury om 10.00u langs om het vlees te keuren. Deskundigen keuren het vlees op onder andere hygiëne en versheid. Vlees afgekeurd of niet laten keuren wil zeggen dat je gediskwalificeerd wordt en niet mag deelnemen aan de competitie. Het team was om 10u en ook nadat de jury haar ronde gedaan had, niet aanwezig; Het team heeft nooit met Lions Club Kwatta gecommuniceerd. Dhr. Peter Matmoeklas is niet verbonden met LCK en had slechts de coördinatie op zaterdag bij de Moksi Alesi Strei. Niet alle teams van zaterdag deden zondag mee; Lions Club Kwatta heeft en mag nimmer een deelnemer afwijzen wegens etniciteit, ras, geloof of andere zaken. Dit is compleet buiten de doelstellingen van het Lionisme. Wat dit betreft verwijzen wij u naar de foto van de winnaars”, aldus Lions Club Kwatta.

 

-door Kimberley Fräser-

More
articles