PG antwoordt Breeveld over corruptieschandalen

DOE-parlementariër Carl Breeveld heeft inmiddels een reactie ontvangen van procureur-generaal (PG) Roy Badjnath Panday over de verschillende corruptieschandalen die volgens president Desiré Bouterse door hem zijn gedeponeerd. Tijdens de voortzetting van Algemene Politieke Beschouwingen (APB) in De Nationale Assemblee (DNA) op dinsdag 22 januari, maakte de president melding van het doorsturen van een aantal dossiers naar het Openbaar Ministerie.
Breeveld bevestigt tegenover de krant dat hij een schrijven van de PG heeft ontvangen. Hij zegt de inhoud niet prijs te zullen geven. Bij de eerstvolgende openbare vergadering van het parlement, zal Breeveld ingaan op de inhoud.
Het gaat om de vermeende corruptieschandalen bij Telesur, financiële misstanden rond de Naschoolse Opvang, onduidelijkheden rond de aankoop en verkoop van het ambassadegebouw in Parijs, de boeken rond de organisatie van Carifesta en onderzoek naar de middelen van het bacovenbedrijf SBB. “Ik wil benadrukken dat de regering de scheiding der machten respecteert en het onderzoek van het Openbaar Ministerie afwacht”, waren de woorden van de president.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles