Monorath, Pick en Gadjradj strijden voor dekenschap

Drie advocaten hebben zich kandidaat gesteld voor de functie van deken van de Surinaamse Orde van Advocaten (SOVA). De verkiezing vindt aanstaande zaterdag in Theater Unique plaats. De kandidaten zijn Harish Monorath, hij is de huidige deken, Benito Pick en Samantha Gadjradj. Opvallend tijdens deze verkiezing is de kandidaatstelling van Gadjardj, de echtgenote van Harish Monorath. Pick maakt deel uit van het team van het advocatenkantoor van Sewcharan. Pick zit al twaalf jaar in de advocatuur en heeft zijn stage gedaan bij Sewcharan. Pick is tevens bestuurslid van de politieke partij PRO.
Volgens Gerold Sewcharan, advocaat tevens voorzitter van PRO, is het niet mogelijk dat Monorath zich weer verkiesbaar stelt. Volgens hem mag de functie als deken niet meer dan twee termijnen worden bekleed door dezelfde persoon. Monorath geeft aan dat hij slechts waargenomen heeft als deken toen de voormalige deken, Stanley Marica, de leeftijd van 65 jaar had bereikt. Door Marica werd toen een tussentijdse verkiezing uitgeschreven. Toen is er geen nieuwe raad gekozen, maar de zittende is aangebleven. Alleen de deken is bij enkele kandidaatstelling gekozen voor de rest van de periode. Zijn eerste termijn kan volgens Monorath daarom niet gezien worden als een volledige termijn van drie jaar. Hij zegt een jaar en drie maanden aangezeten te hebben als deken. De verkiezingen staan onder leiding van John Moerahoe.

More
articles