Berovingen op straat schering en inslag

Berovingen op straat lijken de afgelopen dagen schering en inslag. De politie van het ressort Centrum heeft in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 maart, twee verdachten Shaquille S. (19) en M.A (16) aangehouden aan de Malebatrumstraat. Het duo beroofde een voetganger die over de Grote Combéweg liep van zijn mobiele telefoontoestel. De twee verdachten verplaatsten zich op een scooter. Surveillerende wetsdienaren van het ressort Centrum, speelden in op de oproep van het Command Center en reden in de richting van de vluchtweg van de verdachten. De politieambtenaren zagen het tweetal in verboden richting rijden over de Korte Kerkstraat. Bij het zien van de politie, reed het duo in hoge snelheid in de richting van de Heerenstraat. In de Malebatrumstraat werd het jeugdig duo tot stoppen gedwongen. Na fouillering werd het mobiele telefoontoestel in het bezit van M.A. aangetroffen.

Hij verklaarde dat hij de zaktelefoon kort tevoren gestolen had van een voetganger in de Grote Combéweg. Uit het voorlopig onderzoek is gebleken dat de voetganger werd benaderd door de verdachten die zich op de scooter verplaatsten. M.A. hield de verdachte voor dat hij dringend moest bellen, maar geen belminuten had. Hij vroeg of hij de telefoon van de voetganger even mocht gebruiken. De voetganger stond zijn zaktelefoon vrijwillig af aan M.A. waarna die op de scooter wilde gaan zitten met de kennelijke bedoeling om met de zaktelefoon weg te gaan. Om dat te voorkomen, greep de voetganger M.A. vast waarna er een worsteling ontstond tussen de voetganger/benadeelde en de verdachte M.A. Tijdens die worsteling liep de benadeelde letsels op in zijn gelaat. M.A. wist zich te bevrijden uit de greep van de benadeelde en nadat hij weer plaats had genomen op de scooter, reed Shaquille met hoge snelheid weg. Het slachtoffer/benadeelde was per eigen gelegenheid naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gegaan voor medische behandeling. Na de behandeling is hij heengezonden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn Shaquille en M.A. in verzekering gesteld. Vanwege de jeugdige leeftijd van M.A. is hij ingesloten in het jeugdcellenhuis verbonden aan het Opa Doeli Doorgangscentrum. De zaktelefoon is afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.
Eveneens op woensdag heeft het Arretstatie Team de verdachte Geon J. aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de beroving van een man aan de Saramaccastraat. De benadeelde stond voor het bedrijf van de EBS aan de Saramaccastraat om de rij-en voertuigen- belasting te betalen. Op camerabeelden is te zien hoe Geon en drie andere verdachten het strafbaar feit plegen. Na in beeld te zijn gebracht is Geon te Land Van Dijk aangehouden en overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het verder onderzoek. Geon is door de politie ingesloten na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie. Er wordt gewerkt aan de aanhouding van zijn kompanen.

More
articles