ABS-directeur vreest niet voor ontslag

Iwan Sno, directeur van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS), begrijpt niet waarom financiënminister Gillmore Hoefdraad, hem de vorige maand in het parlement heeft beledigd over een zaak die speelde in 2010, maar zegt niet te vrezen voor ontslag. Hoefdraad heeft Sno verweten van manipulatie van het bruto binnenlands product (bbp).“Waarom zou hij iets uit 2010 aanhalen. Wat hij probeert uit te lokken, weet ik niet”, zei Sno, die in een interview met Radio ABC gisterenmiddag, aanhaalde dat Hoefdraad vaak niet de waarheid spreekt.
De directeur weerlegt de uitspraak en had ook een brief gericht aan de bewindsman om de uitspraken publiekelijk te corrigeren, maar dat is tot op heden niet gebeurd. Ook met de president is hierover schriftelijk gecommuniceerd, maar op dat moment was de situatie over het ontslag van Gersie volgens Sno relevanter. “Zelfs dat van Gersie is niet duidelijk door deze regering belicht.” Als de rollen waren omgekeerd, dan gelooft de directeur dat er zeker wel geëist zou worden dat hij die correctie zou moeten plegen.

Sno staat in elk geval nog achter zijn standpunt dat er een rectificatie moet komen. Minister Hoefdraad heeft hem zelfs geadviseerd om naar de groene tafel te stappen. Sno zegt dat te zullen doen, mocht het nodig zijn. Hoefdraad heeft ook in de media flink uitgehaald naar Sno, waarbij sprak over ‘’mentaal gestoord’’. “Hoefdraad pretendeert psychiater te zijn. Hij lijkt ergens gefrustreerd te zijn”, is de reactie van Sno.
PL-parlementariër William Waidoe tevens lid van de vaste commissie Financiën, zegt dat de bewindsman sinds zijn aantreden nooit geloofwaardig is overgekomen.”Sno persoonlijk aanvallen en dergelijke uitspraken doen, geeft aan wat deze persoon bezig is te doen met dit land.” Dat bus- en boothouders zo lang op hun geld moeten wachten er dat geen geld is voor de tehuizen, zegt volgens Waidoe genoeg.

-door Kimberley Fräser-

More
articles