March 13, 2019


Nationaal Leger heeft nieuwe leiding


March 13, 2019

Het Nationaal Leger krijgt met ingang van 22 maart aanstaande, een nieuwe leiding. De inauguratie van de nieuwe bevelhebber kolonel Robert Kartodikromo, vindt plaats op bovengenoemde datum. De opperbevelhebber der strijdkrachten, zijne excellentie Desiré Bouterse, zal conform de procedure de nieuwe bevelhebber installeren. Verder wordt luitenant-kolonel Cherryl Chan Jon Chu benoemd in de functie van chef Generale Staf, majoor Tonny Haps in de functie van commandant Landmacht, luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen in de functie van commandant Marine, terwijl luitenant-kolonel Marven van Huisduinen in de functie van commandant Luchtmacht wordt geïnstalleerd. Luitenant-kolonel Floyd Mettendaf wordt geïnstalleerd in de functie van commandant Korps Militaire Politie.