Dienstverlening RGD niet in gevaar

Foto: Ivan Summerville

De Vereniging van Regionale Artsen (VRA) heeft kennis genomen van de onenigheid die gaande is binnen de directie van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD). VRA-voorzitter Bobby Ramautar, zegt desgevraagd dat de bond een hele goede samenwerking heeft met RGD-directeur Edwin Noordzee en dat de bond zich niet zal mengen in zaken betreffende de directie.
Ramautar ziet de noodzaak hiervan niet, zolang de dienstverlening veilig is en de bedrijfsvoering niet in gevaar komt. De VRA heeft voor vandaag en morgen een gesprek staan met de RGD-directeur. Al geruime tijd is er sprake van een slepende ruzie binnen de directie van de RGD. Ramautar geeft aan dat er vandaag gesproken zal worden over de effecten van mogelijke verschuivingen binnen de directie. Hij zegt dat de bond hier en daar wel wat heeft gehoord over de lopende ruzie, maar zich er niet mee heeft bemoeit. “Het is des directie”, benadrukt Ramautar.
De VRA-voorzitter zegt dat er binnenkort een aanvang wordt gemaakt met de nieuwe cao-onderhandelingen. Ook zal er met de directie gesproken worden over de afspraken die nog nagekomen dienen te worden. Het gaat om afspraken die gemaakt zijn in 2015, 2016 en 2017. Ramautar geeft aan dat het om kleine achterstanden gaan, de grote zijn reeds weggewerkt. De vereniging blijft de ontwikkelingen rond de directie volgen.

 

door Johannes Damodar Patak

More
articles