AVV niet betrokken bij woningbouwproject

De voorzitter van de Algemene Aannemers Vereniging (AVV), Anthony Wong, zegt in gesprek met De West, dat zijn vereniging niet is betrokken bij het plan van president Desiré Bouterse om het woningbouwproject over te laten aan particulieren. Als reden geeft Wong aan, dat de president waarschijnlijk weet dat een dergelijk plan niet te realiseren is en dat de AVV er daarom kritisch tegenover staat.
De president zei in zijn toespraak op 25 februari tijdens de herdenking van de Dag van de Revolutie op het Revo Plein, dat de bouw van woningen geen aangelegenheid meer zal zijn van de overheid. De bouw zal uitbesteed worden aan particulieren. Met de opening van de huizenfabriek op 27 maart 2015, had de president het voornemen 3.000 woningen per jaar te bouwen. Volgens de voorzitter van de AVV, kan de president wel zeggen dat hij de bouw van volkswoningen wil overlaten aan particulieren, maar het is de vraag als de particulieren dit wel willen. Verder zegt Wong dat het voor aannemers steeds moeilijker wordt om te bouwen, omdat zij halverwege de bouw geconfronteerd worden met allerlei prijsstijgingen. “De enige manier waarop zij het nog kunnen redden, is door hun prijzen om te zetten in vreemde valuta. De klant mag dan in Surinaamse dollar betalen, maar dan wel tegen de op dat moment geldende koers”, aldus Wong. Echt een oplossing is het niet volgens Wong, omdat dat maakt dat minder mensen bouwen, met als gevolg minder bouwopdrachten. Hij haalt aan dat het gevolg is dat werknemers in de bouwsector brodeloos raken.
Hoewel Wong denkt dat het plan van de president niet uitvoerbaar is, zou hij het positief vinden als het slaagt, omdat het positieve effecten kan hebben voor de bouwsector en er kan ook een stukje werkgelegenheid worden gecreëerd. “Tenmins-te, als het gaat om een Surinaamse onderneming”, aldus de AVV-voorzitter.

More
articles