Totale onderwijs mogelijk in beroering

Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL), zegt aan de krant, dat het totale onderwijs mogelijk in beroering kan worden gebracht in-dien de regering dit weekend niets van zich laat horen. Op het Natin zijn er al maandenlang problemen. Het docententeam is de situatie beu en heeft de regering dringend om een oplossing gevraagd. De leraren zijn om die reden op vrijdagmorgen om 10.00u in beraad ge-gaan. Volgens de bondsvoorzitter zal het beraad duren tot maandag 18 februari aanstaande en geldt het voor de de-pendance van Lelydorp, Mottons-hoop, Leysweg en de Mr. Jagernath Lach-monstraat. Het actiemodel houdt in dat de leerkrachten tot 10.00 uur les geven. Mocht de regering geen gehoor geven, zal eerst over worden gegaan tot versterking en daarna beroering. De leerkrachten hadden op 8 februari een brief gestuurd naar het Bureau Middelbaar Beroepsonderwijs waarin alle zorgpunten en problemen op het Natin zijn opgenomen. Ook de bond was op de hoogte van deze brief. Mangre zegt dat de bond op 14 januari ook een schrijven heeft gericht aan onderwijsminister Lilian Ferrier met het verzoek om ontvangen te worden met de bedoeling om kennis te maken als nieuwe bondsvoorzitter, alsook de dringende vraagstukken op het Natin te bespreken.
Tot op heden hebben noch de leraren noch de bond een reactie ontvangen. Er zijn ook brieven gestuurd naar de president om aandacht voor de problemen op het Natin te vragen, maar dat heeft niets opgeleverd.
De docenten hebben al geruime tijd problemen met de waarnemend directeur Bryan Sloote van het Natin voor wat betreft de communicatie.

 

door Kimberley Fräser

More
articles