Regering denkt aan verkoop aandelen Iamgold

Uit welingelichte bronnen vernemen wij dat de regering de aandelen van de Staat in Rosebel Gold Mines (Iamgold) groot 30 procent, van de hand wil doen tegen contanten in vreemde valuta. De aandelen hebben een waarde van ongeveer US-dollar 80 miljoen. Asiskumar Gajadien, VHP-parlementariër en lid van de vaste commissie van het ministerie van Financiën in DNA zegt dat hij tijdens de algemene politieke beschouwingen hierover vragen heeft gesteld aan president Bouterse. Echter werd hij doorwezen naar de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Regilio Dodson. Gajadien benadrukt dat er al geruime tijd geruchten gaan over het voornemen van de regering om de aandelen in Iamgold te verkopen. “We zijn geen vreemden in Jeruzalem” zegt de parlementariër. Indien het niet op waarheid zou berusten, zou de president volgens Gajadien gelijk ontkennend hebben kunnen antwoorden.
Hij geeft aan, dat ook inzake de Centrale Bank van Suriname de regering alle geruchten rond het vervangen van governor Glenn Gersie had weersproken, om uiteindelijk toch te horen dat de governor zelf aftreedt. Gajadien stelt dat Bouterse ook in de kwestie van de Chinese hektrawlers alle vragen heeft verwezen naar de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Lekhram Soerdjan. De politicus is van mening dat Bouterse weet dat hij de komende verkiezingen gaat verliezen. “Hij zet daarbij alles in het werk om een boevenbende in stelling te brengen, om zo het land leeg te roven”, aldus Gajadien. Hij verklaart dat de regering haar invloed binnen alle instituten probeert te vergroten door bepaalde personen toe te voegen aan directies en raden van commissarissen.

De VHP’er waarschuwt de mensen die denken het land leeg te roven.
“Wij zullen nationaal en internationaal gaan om de middelen van het volk terug te brengen” benadrukt Gajadien. Hij garandeert, dat de mensen die denken het vieze werk voor de regering te doen, niet moeten denken dat zij zo eenvoudig weg zullen komen. “De regering is bezig een bewust scenario af te draaien om het de komende regering moeilijk te maken bij het regeren” aldus Gajadien. Echter vindt Gajadien dat het scenario van de regering niet zal werken, omdat de VHP in ieder geval alle voorbereidingen om hieraan het hoofd te bieden reeds heeft getroffen. Hij haalt aan, dat er nationaal en internationaal gesprekken zijn gevoerd met instellingen om na te gaan hoe op een versnelde manier de gestolen middelen van de samenleving terug kunnen worden gehaald. Gajadien erkent dat de regering die zal aantreden na de verkiezingen van 2020, het niet gemakkelijk zal hebben. “Maar we hebben de expertise om binnen 200 dagen alles goed in stelling te brengen” aldus de VHP’er.

-door Johannes Damodar Patak-

More
articles