273 kilo drugs uit Suriname onderschept in Antwerpen

De douane heeft vorige week in de haven van Antwerpen (België), opnieuw een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne onderschept. Op 6 februari troffen de douanediensten in een container van een schip dat vanuit Suriname aan Kaai 212 was aangemeerd, een partij van in totaal 273 kilo cocaïne aan. De controle van de container gebeurde op basis van een eerder uitgevoerde risicoanalyse. Het onderzoek naar de herkomst van de drugs loopt nog. Het is niet de eerste keer dat er drugs uit Suriname in de Antwerpse haven worden onderschept. Ongeveer een jaar geleden werd er ook al een lading van 270 kilo cocaïne onderschept in de haven. De Belgische douane vond het verderfelijke spul in een vriescontainer met bananen. Deze container was afkomstig uit Paramaribo en voorzien van een dubbele bodem waarin de drugs zaten verstopt.

More
articles