Bigi Boi vreest geen tegenstander

Jairzinhio ‘Bigi Boi’ Rozenstruik die onlangs zijn debuut maakte in de Ultimate Fighting Championship (UFC) en in Brazilië thuisvechter Junior Albini versloeg, vreest geen enkele tegenstander. Dat zegt de enige MMA-vechter van Suriname. Rozenstruik heeft hij één grote wens en dat is om UFC-kampioen te worden. “Het maakt niet uit als ik tegen grote namen moet uitkomen. Ik vrees niemand. Ik wil kampioen worden.” Hij sprak zaterdag op een door hem georganiseerde persconferentie tevens een meet & greet. Rozentruik won zijn eerste UFC partij door middel van een technical knock-out. Hij zegt dat het moment hij de ring betrad er slechts een ding door zijn hoofd speelde en dat was: “Hier ga je dood.” Volgens Rozenstruik had hij vanwege de uitspraken van de Brazilianen twee keuzes, namelijk terugkeren of ervoor gaan. Uiteindelijk koos hij voor de tweede en versloeg Albini.

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken, die za-terdag ook aanwezig was zei heel trots te zijn op Rozenstruik en dat hij mag blijven rekenen op de ondersteuning van het ministerie. Gopal sprak de hoop uit dat jongeren gemotiveerd zullen zijn om te sporten.

door Ivan Summerville

More
articles