Cheung: ‘NPS is op sterven na dood’

De Nationale Partij Suriname (NPS) is volgens oud-NPS’er Noreen Cheung, op sterven na dood onder leiding van Gregory Rusland. Dit zegt Cheung in gesprek met De West. Cheung is op 19 januari tijdens de politieke manifestatie van de VHP groots binnengehaald.
Rusland heeft over het vertrek van Cheung gezegd dat er geen reden is om aan haar vertrek veel aandacht te besteden, omdat zij geen topper is. “Mensen komen en gaan continu. Gelukkig merken wij nu dat er veel meer mensen komen, dus dat is wel een goede ontwikkeling voor de NPS.
Dat is voor ons belangrijk”, zei Rusland. Cheung is niet te spreken over de uitspraken van Rusland. “Ik ben diep teleurgesteld in hem. Door mij te bespreken, toont hij het bewijs van slecht leiderschap, waarop het Surinaams volk niet zit te wachten.” Nadat zij haar lidmaatschap bij de NDP had opgezegd, was haar eerste keus de VHP, maar op advies van vrienden besloot zij zich aan te sluiten bij de NPS. Cheung ontkent met klem dat zij de overstap naar de VHP ge-maakt heeft, omdat zij niet gekandideerd is namens de NPS op de V7-lijst bij de afgelopen verkiezingen. Cheung had gedacht dat Rusland begrip zou tonen voor haar keus. ‘’We wonen in een democratisch land’’, zegt zij. Bij de VHP aast zij ook niet op een bepaalde positie. Op sociale media wordt Cheung gezien als overloper en gelukszoeker. Zij begrijpt niet waarom er zoveel drukte wordt gemaakt over haar stap naar de VHP. “Ik kan nooit verweten worden van overlopen, omdat er niets valt te zoeken bij de oppositie”, zegt Cheung. Volgens haar zijn overlopers mensen die puur uit eigen belang en opportunisme naar de regerende partij overlopen, zoals Patrick Kensenhuis die eerst NPS’er was. ‘’Ik voel me bij de VHP thuis, de redding van Suriname ligt bij deze partij.’’ Cheung was tussen 2010 en 2015 namens NDP in Mega Combinatieverband lid van De Nationale Assemblee (DNA). Kort voor de verkiezingen van 2015, besloot zij haar lidmaatschap bij de paarse partij op te zeggen en vormde zij een eigen fractie binnen het parlement. Als reden noemde zij de onheuse behandeling door de NDP. Cheung zegt meerdere keren te zijn bedreigd. In 2015 was dit het geval, maar ook bij de overstap naar de VHP. Ze vertelt dat kort voordat zij de overstap zou maken naar de VHP, zij werd klemgereden door onbekenden die haar voorhielden dat zij moet ophouden waarmee ze bezig is, anders zal het haar duur komen te staan. Een dag daarna heeft Cheung aangifte gedaan bij de politie. De politie is bezig met het onderzoek. Cheung wenst niet vooruit te lopen op de zaken en wacht het onderzoek rustig af. “In eerste instantie was ik angstig, maar nu ben ik meer dan ready om die strijd aan te gaan, want er zijn genoeg mensen die mij beschermen en ook de VHP.”

More
articles