Onderschepte drugs afkomstig uit Colombia

De onderschepte cocaïne van 2.344,5 kilo op de Dr. Jules Sedney haven, is afkomstig uit Colombia. Dit zegt het Korps Politie Suriname (KPS) op basis van het logo dat op de pakken drugs is aangetroffen. Hoofdinspecteur August van Gobbel van de afdeling Bestrijding Zware Criminaliteit, zei gisteren te Kraka, dat er tot nog toe geen hulp van het buitenland is ingeroepen om te assisteren bij het onderzoek.
Het KPS is nog bezig informatie te verzamelen. Gisteren is de partij drugs onder toezicht van Roy Elgin, officier van justitie, vernietigd te Kraka.
Inmiddels zijn er negen personen aangehouden. Zij zullen worden voorgeleid bij de rechter-commissaris, die de rechtmatigheid van hun aanhouding zal toetsen. Elgin wenste in het belang van het onderzoek, niet verder op de zaak in te gaan. Hij verzekerde dat binnen de wettelijke bepalingen al het mogelijke gebruikt zal worden om aan waarheidsvinding te doen.
De drugs waren verstopt in twee containers die op het punt stonden geëxporteerd te worden. De containers waren van de ondernemer Nitender Oemrawsingh, die geliquideerd is. De Guyanese politie is bezig met het onderzoek. Het ontzielde lichaam van Oemrawsingh is intussen vrijgegeven door de justitiële autoriteiten. De familie verwacht het lichaam vandaag. In het weekend zal de crematie plaatsvinden.

More
articles