Interne verkiezingen NDP Nickerie wederom uitgesteld

De interne verkiezingen van de Nationale Democratische Partij (NDP) afdeling Nickerie, zijn voor de tweede keer uitgesteld. Aanvankelijk zouden de NDP’ers in het rijstdistrict op 7 december 2018 hun stem uitbrengen voor de nieuwe ressortbesturen, maar vanwege onenigheid onder de geledingen, werd door de centrale verkiezingscommissie van de NDP, besloten om de verkiezingen te verschuiven naar 12 januari.
Na een vergadering met de structuren van de afdeling Nickerie op donderdagavond in het partijcentrum aan de Landingstraat, waarbij onder andere partijvoorzitter Desiré Bouterse, campagneleider tevens ondervoorzitter van de partij Ramon Abrahams en de voorzitter van de Centrale Verkiezingscommissie (CVC), Raj Jadnanansingh aanzaten, is het besluit genomen de verkiezing in Nickerie met een week te verschuiven. Dit was volgens Jadnanansingh nodig, omdat er wat onduidelijkheden waren met betrekking tot de kandidatenlijsten die waren ingediend. Hij merkte op dat de coördinator van de partij in Nickerie, Ramon Abrahams, uitstekend werk gedaan heeft. ‘’Er bleken bij bepaalde mensen nog wat onduidelijkheden te bestaan en daar wij het nationale democratische gedachtegoed indachtig zijn, hebben wij toen de zaak nog even laten aanhouden.”
Er zijn volgens Jadnanansingh nog enkele onduidelijkheden. Hij zegt het goed te vinden dat de partijvoorzitter er donderdag ook bij is geweest als grootste intermediair bij de structurenvergadering, die achter gesloten deuren is gehouden. Jadnanansingh geeft aan dat alles is uitgepraat. Op de CVC is een beroep gedaan om de onduidelijkheden weg te werken zodat de lijst waar problemen in waren, nog aangevuld wordt. Van de lijst in Nieuw Nickerie, aangevoerd door Edgar van Genderen, hebben zes van de zestien kandidaten bedankt. Vier komen voor op de lijst van de tegenpartij, Fabio Perk. De personen die op de tweede lijst voorkomen, hadden ook al bewilligd bij de lijst Van Genderen. Die krijgt de gelegenheid van de verkiezingscommissie om zijn lijst aan te vullen, aangezien hij niet op de hoogte was gesteld dat zes personen hadden bedankt. Jadnanansingh zegt dat met uitzondering van Nickerie en Sipaliwini, er al in alle overige districten is gestemd.

More
articles