January 7, 2019


Verkiezingscampagne NPS eenduidig


January 7, 2019

Om onduidelijkheden te voorkomen over de weg die bewandeld zal worden, heeft de Nationale Partij Suriname (NPS) gemeend om nu al eenduidigheid te brengen in haar verkiezingscampagne. De verschillende structuren binnen de partij worden aanstaande zaterdag 12 januari tijdens de workshop ‘De verkiezingscampagne 2020’, ingelicht over diverse zaken die betrekking hebben op de campagne die de NPS in de komende maanden zal voeren in aanloop naar de verkiezingen. NPS-voorzitter Gregory Rusland zegt in gesprek met De West, dat als eenmaal gestart is met de verkiezingscampagne, er langs duidelijke lijnen gewerkt zal worden, zodat een ieder weet waaraan hij zich moet houden. “Het moet voor iedereen duidelijk zijn waar we naartoe gaan en hoe we te werk zullen gaan”, zegt Rusland. Verschillende delen binnen de partij hebben initiatieven genomen over hoe bepaalde zaken uit te werken. Tijdens de workshop zullen de verschillende partijgenoten de gelegenheid krijgen om hun inzichten te presenteren. Voor nu staat de workshop voor een dag gepland. Echter zal er volgens Rusland afhankelijk van de voorstellen en de gesprekken, gesproken worden tot er eenduidigheid gekomen is. Rusland wil in dit stadium liever niet te veel uitweiden over de inhoud van de workshop, maar geeft aan dat er gesproken zal worden over hoe een campagne gevoerd wordt. De NPS is volgens Rusland goed op weg als het gaat om de voorbereidingen naar de verkiezingen toe. “We zijn bezig met onze reguliere activiteiten. De workshop is een aansluiting op de voorbereiding naar de verkiezingen”, geeft Rusland aan. De NPS heeft afgelopen zaterdag een nieuw bestuur geïnstalleerd in het district Coronie. De partij is over het hele land bezig om de structuren in orde te brengen. Naast Coronie zijn Nickerie, Commewijne, Brokopondo en Sipaliwini, ook aan de beurt geweest. Naar zeggen van Rusland moeten de structuren in de komende periode de grootheid van de NPS tonen en laten zien dat de partij zich uitbreidt naar alle uithoeken in het land. Rusland gelooft dat de NPS bij de komende verkiezingen meer zetels binnen zal krijgen. “Als we kijken naar de regering, zien we dat de afgelopen jaren veel is beloofd. Zij zouden het veel beter doen dan elke regering waarin de NPS heeft gezeten, maar uiteindelijk is het een fiasco geworden.” Rusland verwacht dat het volk bij de komende verkiezingen zal kiezen voor goed beleid en verantwoord bestuur en terug zal willen naar de NPS, die het veel beter had gedaan.