Grote belangstelling voor Ambassador’s Cup

Er bestaat grote belangstelling voor het Ambassador’s Cup jeugdvoetbaltoernooi dat door de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) in samenwerking met de Chinese ambassade wordt georganiseerd. Het toernooi ging afgelopen zaterdag van start en wordt op 12 januari afgerond.  Er wordt gespeeld in de U-13, U-15 en de U-17 klasse. Gelet op de aanmeldingen en het aantal teams dat zich heeft geregistreerd voor deelname is er grote belangstelling voor dit toernooi dat voor het eerst georganiseerd wordt. Dat zegt SVB-voorzitter John Krishnadath.

Gebleken is dat niet alleen teams van SVB-jeugdcompetitie deelnemen, maar ook andere verenigingen. Zo hebben Wejurana, Moengo en het team van Nacional Soccer Academy zich aangemeld voor deelname in de verschillende klassen. Krishnadath geeft aan dat doordat er meer teams zijn toegelaten de kosten ook hoger zijn uitgevallen. Het budget was in eerste instantie SRD 50.000.

De SVB-voorzitter juicht de interesse van de teams toe. “Het doet een bestuur van de SVB heel goed als blijkt dat er veel teams zijn die willen participeren.” Hij neemt Wejurana als voorbeeld. “Deze jongens zijn uit één buurt en men heeft er alles aan gedaan dat de jongens konden deelnemen aan het toernooi. Bij zulke teams gaat het ook niet echt om het resultaat maar om deelname en een ervaring op te doen.” Het toernooi wordt het komend weekend voortgezet met de finaleronde wedstrijden.

door Ivan Summerville

 

More
articles