SVB/Telesur Eerste Divisie

Viertal zonder verlies naar 2019

Leo Victor, PVV, Robinhood en Inter Moengo Tapu gaan 2019 voor wat be-treft de huidige SVB/Telesur Eerste Divisie competitie zonder een nederlaag in. De ploegen wonnen in de vijfde a zesde speelronde elk hun partij. Voor de Leeuwen en PVV was het respectievelijk de zesde en vijfde winstpartij op rij. Robinhood en Inter Moengo Tapu speelden in zes wedstrijden twee keer gelijk.

Leo Victor won de topper tegen Transvaal zondag met 2-1, dit na een 0-0 ruststand. Jamal Pocorni en Jamilhio Righters vonden het net voor Leo Victor en Carlos da Silva deed dat voor Transvaal. Transvaal moest door de nederlaag de tweede plek afstaan aan PVV, zakte op zijn beurt naar de vijfde stek. PVV won een dag eerder met 2-0 van West United, ook na een 0-0 ruststand, door doelpunten van Garvey Kwelling.

PVV staat nu knap tweede met de volle winst uit vijf wedstrijden, achter koploper Leo Victor die 18 uit 6 heeft.

Robinhood en Inter Moengo Tapu volgen als respectieve-lijk derde en vierde met 14 uit 6. Robinhood wees ACoconut zaterdag met 6-1 terug. De ruststand was 3-1. Alan Lucas (2x), Roxey Fer, Denzel Piniaal, Stefano Rijssel en Jamilhio Righters scoorden voor Robin-hood, Delano Vrede voor ACoconut.

Inter Moengo Tapu klopte Nishan’42 vrijdag met 3-0, dit na een 1-0 ruststand. Migamba Antomoi (2x) en Sergino Eduard vonden het net voor Inter Moengo Tapu.

De zesde plek wordt bezet door WBC, dat op woensdag 19 december na een 1-0 rustscore met 4-1 langs Voorwaarts ging. Davy da Silva, Giovanni Drenthe, Leandro da Silva en Gillian Maatrijk scoorden voor WBC. Toshiro Homoet deed dat voor Voorwaarts.

SV Notch was zaterdag met 3-1 de betere van Botopasi, dit na een 2-1 ruststand. Voor SV Notch scoorden Enfri Saling, Marcos Crover en Petrus Berika, en Jozua Poina voor Botopasi.

Stand: 1.Leo Victor 18 uit 6; 2.PVV 15 uit 5; 3.Robinhood 14 uit 6; 4.Inter MT 14 uit 6; 5.Transvaal 12 uit 5; 6.WBC 9 uit 5; 7.West United 9 uit 6; 8.SNL 7 uit 5; 9.Nishan’42 7 uit 6; 10.SV Notch 6 uit 5; 11.Voorwaarts 4 uit 6; 12.Pa-patam 4 uit 6; 13.Broki 3 uit 5; 14.San-tos 0 uit 0; 15.Botopasi 0 uit 6 en 16. ACoconut 0 uit 6.

De topscorers tot nu toe zijn: Garvey Kwelling (PVV) 10; Kareem Kwasie (Leo Victor) 7; Renzo Akrosie (SNL) en Virgill Najoe (Broki) elk 6; Ricardo Faerber (Nishan’42), Migamba Antomoi (Inter Moengo Tapu) en Alan Lucas (Robinhood) elk 5 doelpunten.

Inhaalschema: Vrijdag 4 januari 20:00 uur Transvaal-PVV (André Kamper-veen Stadion). Zaterdag 5 januari: 16:30 uur: SNL-Inter MT (Dr.Ir.Fran-klin Essed Stadion) en SV Notch-Robinhood (Ronnie Brunswijk Stadion). Zondag 6 januari: 16:30 uur: Voor-waarts-Leo Victor (Dr.Ir.Franklin Essed Stadion) en Broki-WBC (Aloysius Zichem Sportcomplex).

More
articles